Experten avslöjar varför vissa misslyckas med Hinge-dejting.
Experten avslöjar varför vissa misslyckas med Hinge-dejting. - Foto: Annika Byrde Stina Stjernkvist/TT

Experten: Därför kan du inte radera Hinge

Dejting på Hinge kan vara roligt, men alla lyckas inte hitta kärleken via appen. Nyheter24 har pratat med Angela Aloha, dejtingexpert, för att ta reda på varför.


Idag är det allt fler som använder sig av dejtingappar för att hitta kärleken. En av de populära tjänsterna är Hinge, vars slogan är "appen som är designad för att raderas". Hinge profilerar sig som app för de som suktar efter en kärleksrelation, men det är inte alla som har så tur att de träffar en perfekt match. 

Nyheter24 har pratat med Angela Aloha, dejtingexpert, för att ta reda på varför så många misslyckas. 

Experten: Röda flaggor att akta sig för på Hinge

Många tycker det är läskigt att dejta på Hinge

Att söka kontakt med människor på dejtingappar kan vara läskigt. Aloha menar att det finns flera anledningar till att inte våga ladda ner Hinge. En del tycker att det känns obekvämt att vara så tydliga med att de söker någon. Andra tycker det känns jobbigt att bli avvisad utifrån sina foton. 

– Avvisanden är tunga, generellt sätt för oss människor. Och det hänger samman med att vi är ett flockdjur. Historiskt, på savanntiden, hjälpte det sociala oss att överleva. Att vi fick tillhöra en flock, stam eller vår grupp. Om vi hamnade utanför överlevde vi oftast inte, säger Aloha.

Efter hur många dejter kan man ligga? Så här svarar svenskarna

Misslyckas med att skapa en bra Hinge-profil

Av de som faktist vågar ge sig ut på dejtingmarknaden finns det många som inte lyckas skapa en bra Hinge-profil. Aloha tror att många har fel uppfattning av hur en bra Hinge-profil ser ut. 

För att framstå som intressant på appen måste man ge ett bra intryck med sina foton, text och röstmemon. Det är också viktigt att skriva ett inbjudande meddelande till den som man är intresserad av. 

– Det händer många gånger att man inte har en tillräckligt bra profil för att bli högersvajpad. Ibland skriver de något alldeles för slentrianmässigt för att andra ska svara, säger Ahola. 

Hinge-dejtare är ytliga: "Choice overload"

Om man bokar en dejt på Hinge är det också viktigt hur man beter sig på dejten. För att bägge parter ska vara intresserade av att ses igen anser Aloha att man måste möta varandra emotionellt. Detta tror hon många misslyckas med. 

– På dejten vet vi inte hur vi ska skapa connection på tre nivåer utan det blir mer av en anställningsintervju som leder till att det hela lätt friendzonas, säger Aloha och fortsätter: 

– Det finns ett psykologiskt fenomen som kallas för "choice overload". Det leder till att vi liksom drunknar i mängden. När antalet alternativ blir mycket högt, som på Hinge, blir vi mer kräsna, sållande, ytliga och objektifierande när det kommer till våra medmänniskor.

Många dömer de som dyker upp på appen baserat på deras utseende. Aloha tror att många skulle få en annan uppfattning av personen om man verkligen tittade på bilderna och läste texten. Hon poängterar att man kan förmedla mycket om sig själv genom bilder på vänner, husdjur och saker man gjort.

– Vi går på yttre egenskaper mer än på personligheten som du vill faktiskt skulle kunna få en någorlunda uppfattning om om vi verkligen tittade på bilderna och läste texten, säger Aloha till Nyheter24. 

Så vet du att hen har tappat intresset för dig: “Riskerar att sjabbla till dejten”

10 populäraste fraserna i dejtingprofilen – enligt experten

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!