Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bostadsmarknaden hänger tung

- 20/10/2008, 07:52 -

Trots räntestyrning sjunker nu priserna på bostäder och värden går förlorade vid försäljning.

Det blir allt svårare att sälja sin bostad. Enligt mäklare i storstadsregioner som Stockholm och Göteborg blir bara hälften av bostäderna som läggs ut till försäljning sålda, rapporterar SVT.

– När vi går in i lågkonjunktur och börjar få problem med sysselsättningen då är det här bara början på en husprisnedgång, då kommer prisnedgången att förvärras väldigt mycket mer, säger Mäklarsamfundets tidigare ordförande Lars Engelbert, till DI.

Stryrräntesänkningar borde vara positivt för bostadsmarknaden, man får råd med mer när räntan sänks, menar Engelbert. Men för tillfället ser det mörkt ut för bostadsägare en tid fram över.

– Vi har övergått till en realkris, företagen har inte dragit sig ur sina varsel och alla mörka moln finns kvar. Även om räntorna går ned så har bankerna fortfarande problem så det blir sämre innan det blir bättre, säger Stellan Lundström, professor i fastighetsekonomi vid KTH, till DI .

Skrivet av: