SAS-chefen väljer att flyga med Ryanair

Trots att SAS-direktören Claus Sonberg fick nobben blir det bildningsresa med konkurrenten.


Ordkriget mellan SAS och lågprisjätten Ryanair tar en ny vändning sedan Rynair nobbat SAS kommunikationsdirektör Claus Sonberg att flyga gratis med bolaget. Men Sonberg kommer trotsa beskedet och ändå flyga med Ryanair för att ta reda på vad det kostar att flyga med flygjätten.

– Vi erbjuder gratis biljetter till SAS-koncernens ledningsgrupp och styrelse. Vill Claus Sonberg flyga med Ryanair får han betala på vår hemsida. Vårt erbjudande gäller de absoluta dinosaurierna i SAS-ledningen som driver på för hutlösa priser, och inte spinndoktorer på SAS dotterbolag, säger Erik Elmsäter, försäljnings- och marknadsansvarig på Ryanair i Sverige och norra Europa, till Nyheter24.

I början av september erbjöd Ryanair SAS-ledningen att flyga gratis med flygjätten eftersom de menar att SAS-folket "saknar känsla för vad lågpris är och vad kunderna önskar". Bildningsresan sågs därför som en gest för att ge ledningen förutsättningar att rädda det krisdrabbade bolaget.

SAS-koncernens kommunikationsdirektör Claus Sonberg tackade ja till erbjudandet, trots att det inte var riktat till honom i och med att han inte sitter i styrelsen för SAS AB utan i ett dotterbolag, enligt Ryanair.

–Jag blev förvånad när jag fick samtalet från Ryanair för vi pratade i förra veckan om de praktiska detaljerna för resan. Nu väljer de att helt enkelt inte fullfölja det löftet, säger Sonberg till Nyheter24.

– Pratet om att jag inte sitter i koncernledningen är bluff. Jag är Executive Vice President för Corporate Communications & Investor Relations för SAS-gruppen och deltar i lednings- och styrelsemöten, säger han.

Men trots att Sonberg inte fick möjligheten att åka gratis, kommer han att tacka ja till att flyga med Ryanair på måndag.

–Ja, jag har löst det så att jag flyger med Ryanair på måndag. Visserligen kommer jag få betala och behandlas som alla andra av deras passagerare. Ryanair säger att man ska få flyga nästan gratis, men när det väl kommer till kritan slutar det med att man får betala en massa pengar, säger Sonberg.

Erik Elmsäter välkomnar beslutet:

–Han är varmt välkommen. I och med att han är direktör har han råd med att betala för sin resa, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!