Onsdag 1 Dec
Stockholm

Von Holstein får sparken

Superentreprenörens korståg mot "socialistkåren" är tillfälligt över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det går utför för proffstyckaren och Iqube-vd:n Johan Staël von Holstein. För några månader sedan fick han lämna Statens kulturråd på egen begäran. Nu väljer Metro att sparka honom som krönikör när tidningen förnyas. Det innebär att socialisterna inför framtiden får hitta något annat att torka sig med.

Under resans gång har von Holstein hunnit med att skriva 100 krönikor, och hans tjänster är inte längre önskvärda från Metros sida.

– De vill inte ha mig som skribent längre. Min tolkning är att de tycker att jag är för liberal, för långt åt höger. Själv tycker jag inte att jag har några konstiga åsikter. Jag är socialliberal, inte ultraliberal, säger Johan Staël von Holstein till Resume.se.

Enligt honom kunde inte Metros chefredaktör Per Gunne stå för det entreprenören skrev.

– Men jag är en annorlunda skribent i den svenska mediebilden. Jag brukar kalla den svenska journalistkåren för socialistkåren och det ges inte plats åt skribenter med mina värderingar. Så jag är egentligen mer förvånad över att jag har fått hålla på så länge, säger von Holstein.

Han fick 4 000 kronor i arvode för varje krönika, men skrev inte för pengarna.

– Jag tycker att det är roligt att skriva och det har varit extra kul i Metro eftersom deras läsare annars inte får ta del av de värderingar jag står för. Jag hade gärna fortsatt, säger von Holstein till Resume.se.

Enligt Gunne byter tidningen ut sina krönikörer då och då och letar nu efter någon annan med samma grundvärderingar som entreprenören.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela