I dag kommer nya budgeten

I dag läggs den nya budgeten. Men vilka är det egentligen som tjänar på förändringarna?


För cirka en månad sedan meddelade finansminister Anders Borg att regeringen ska sänka skatten ytterligare. Reformer skulle också genomföras för drygt 30 miljarder kronor. De stora vinnarna är de som redan har ett arbete. För svenskar med arbete har skatten nämligen sänkts med sammanlagt 15 miljarder kronor.

Klockan 09:40 börjar Borg sin promenad. Förhoppningsvis går det bättre i år än år 2006. Mängder av journalister och fotografer väntade på finansministern och tumult uppstod. Det året bestämde sig dessutom Borg för att skippa moderniteterna med USB-minnen eller cd-skiva. Istället höll han sig till den hederliga gamla pappersluntan.

Mer information om den omtalade höstbudgeten följer.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

Biden oroad för Ukrainastödet

Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

1 timme sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har skjutits i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Trumpflirt med tanken att bli talman

2 timmar sedan
Några röster i det republikanska partiet vill se expresidenten Donald Trump som ny talman i representanthuset i USA:s kongress. Trump flirtar lite med tanken men partiets nuvarande regler skulle sätta stopp för det.

Norrlandsbäret får EU-skydd

2 timmar sedan
Allåkerbär som odlas, plockas, rensas och förädlas i Norrbotten eller Västerbotten kan nu märkas med EU:s skyddade ursprungsbeteckning.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.