Stockholm

Sköts ihjäl utanför restaurang

Mannen sköts ihjäl framför ögonen på chockade vittnen.


Läs mer

En man har skjutits ihjäl utanför restaurangen Magasinet vid Upplands Väsby Station norr om Stockholm. Polisen fick larmet från SOS tjugo minuter över ett natten till torsdagen.

När polisen anlände tillsammans med räddningstjänsten var den skjutne redan avliden. Flera personer bevittnade den blodiga händelsen och många chockades.

–Tack var flera vittnen är en misstänkt man anhållen i sin frånvaro, säger stationsbefälet Fredrik Ladenstedt vid Norrortspolisen till TT på torsdagsmorgonen.

Den anhållne mannen söktes runt om Stockholm under torsdagsmorgonen. Vid femtiden på morgonen var platsen fortfarande avspärrad. Flera polismän kretsade kring platsen och lyste med ficklampor i papperskorgar på jakt efter bevis.

– Vittnena har förhörts under natten och det har visat sig att det rör sig om en gammal historia mellan männen, menar Ladenstedt.

Ladenstedt vill dock inte gå in på närmare detaljer om vad slags motsättningar de två männen haft eller vilket förhållande de haft till varandra. Båda den misstänkte mördaren och mordoffret är i 30-årsåldern och från Upplands Väsbytrakten.

Polisen hade vid nio-tiden på förmiddagen fortfarande inte hittat gärningsmannen.

– Eftersökningarna pågår och han är fortfarande anhållen i sin frånvaro, säger Mona Johansson på Norrortspolisen.

Enligt Johansson var såväl mordoffret som den misstänkte kända av polisen sedan tidigare.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.