Sköts ihjäl utanför restaurang

Mannen sköts ihjäl framför ögonen på chockade vittnen.


En man har skjutits ihjäl utanför restaurangen Magasinet vid Upplands Väsby Station norr om Stockholm. Polisen fick larmet från SOS tjugo minuter över ett natten till torsdagen.

När polisen anlände tillsammans med räddningstjänsten var den skjutne redan avliden. Flera personer bevittnade den blodiga händelsen och många chockades.

–Tack var flera vittnen är en misstänkt man anhållen i sin frånvaro, säger stationsbefälet Fredrik Ladenstedt vid Norrortspolisen till TT på torsdagsmorgonen.

Den anhållne mannen söktes runt om Stockholm under torsdagsmorgonen. Vid femtiden på morgonen var platsen fortfarande avspärrad. Flera polismän kretsade kring platsen och lyste med ficklampor i papperskorgar på jakt efter bevis.

– Vittnena har förhörts under natten och det har visat sig att det rör sig om en gammal historia mellan männen, menar Ladenstedt.

Ladenstedt vill dock inte gå in på närmare detaljer om vad slags motsättningar de två männen haft eller vilket förhållande de haft till varandra. Båda den misstänkte mördaren och mordoffret är i 30-årsåldern och från Upplands Väsbytrakten.

Polisen hade vid nio-tiden på förmiddagen fortfarande inte hittat gärningsmannen.

– Eftersökningarna pågår och han är fortfarande anhållen i sin frånvaro, säger Mona Johansson på Norrortspolisen.

Enligt Johansson var såväl mordoffret som den misstänkte kända av polisen sedan tidigare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.