Tre häktade för mord i Södertälje

Tre män häktades på söndagen för det misstänkta mordet på en man i Södertälje.


– En av dem häktades på sannolika skäl och två som skäligen misstänkta, säger Kia Samrell, informationsansvarig på Södertäljepolisen, till TT.

Sannolika skäl är den starkaste misstankegraden, medan skäligen är svagare.

Den döde mannen hittades utomhus av ett tidningsbud på Täppgatan i centrala Södertälje på torsdagsmorgonen. Snart greps tre män - 20, 36 och 44 år gamla - som misstänkta för mord. Männen, som alla är kända av polisen för tidigare brottslighet, anhölls senare av åklagare.

Alla tre misstänkta vägrar medge brott. De har förhörts och undersökts av rättstekniker för att säkra bevis. Och på söndagen ställdes de alltså inför jourdomstolen vid Södertörns tingsrätt. De häktades misstänkta för mord alternativt grov misshandel alternativt vållande till annans död.

Enligt uppgift till TT hade en del festande föregått det dödliga våldet.

Ännu är inte den döde säkert identifierad. Polisen tror att det rör sig om en man från en grannkommun till Södertälje. Han har rötter i ett nordiskt grannland och sannolikt får släktingar därifrån senare identifiera kroppen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.