All världens musik för 11 kr

Först gav de oss Bee Gees, nu kommer nästan gratis musik


På den självstyrande ön Isle of Man i irländska sjön har man nu föreslagit att invånarna ska få fri tillgång till musik för en låg avgift på en pund, motsvarande 11 kronor, i månaden.

Den möjliga lösningen på den stora frågan om illegal spridning av musik över internet är nu att tillhandahålla fri musik till ett ytterst lågt pris. Den lokala regeringen har som ett förslag att ge ut musiken via fildelningsnätverken.

Investeringsministern Ron Berry menar på att det behövs en radikal lösning på grund av musikindustrins misslyckade att möta fildelarna. Kampanjer mot piratkopieringen har inte visat någon effekt och musikförsäljningen har gått ned med 25 procent sedan 2000.

– Människor i branschen är oroade över hur mycket pengar de förlorar, men tänker inte på hur mycket de kan tjäna, säger Ron Berry.

Berrys förslag är att internetleverantörerna ska ta ut en extra avgift av sina kunder. Denna avgift ska sedan delus upp beroende på hur många gånger en låt strömmas eller laddas ner från nätet. Det som är viktigt nu är att få musikindustrin att gilla idéen.

Enligt Computer Sweden så har Stim arbetat på en liknande idé. Men Stim har ännu inte kommit fram till någonting och senaste informationen är att ett test i mindre skala kommer att äga rum, utan den föreslagna avgiften.

– Vår storlek, demografi och innovationshistoria visar på att vår ö kan bli det perfekta testobjektet. säger Ron Berry till New York Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Spotify tunnas ut