Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

USA måste nationalisera banker

Nyheter | 18/02/2009 17:17

Laisser-fairepolitikens förespråkare gör en totalomvändning.

Alan Greenspan, USA:s före detta Riksbankschef, berättar att USA:s regering kan behöva nationalisera ett antal banker för att stävja den ekonomiska krisen.

–Nationaliseringen kan vara det bästa av alla dåliga alternativ, uppgav Greenspan i en intervju för Financial Times.

– Som jag förstår det händer detta en gång var hundrade år.

Även Republikaner håller nu med Greenspan.

–Vi måste fokusera på det som fungerar. Om nationaliseringen fungerar då bode vi testa det, säger Republikanen och senatorn från South Carolina, Lindsey Graham, till Financial Times.

Samtidigt i Vita huset. Obama skriver under en ekonomisk plan om den hiskeliga summan på 780 miljarder dollar. Och på onsdagen annonserade han ett paket om 50 miljarder dollar för att rädda bostadsmarknaden. Vita huset jobbar fortfarande för att rädda två av USA:s stora biltillverkare.

–Vi måste få ett slut på en kultur där vi ignorerar problemen tills de växt sig till en kris. I dag har vi inte sett slutet på den finansiella krisen. Men i dag påbörjar vi början på slutet, uppgav Obama under ett tal i veckan skriver Financial Times.

Skrivet av: