Saab beviljas rekonstruktion

- 20/02/2009, 13:52 -

Samtliga betalningskrav ska granskas på nytt.

VÄNERSBORG. Strax före klockan 13.00 under fredagen beslutade tingsrätten i Vänersborg att krisdrabbade Saab beviljas rekonstruktion. Advokat Guy Lofalk har utsetts till rekonstruktör.

Samtliga fordringsägare och Lofalk ska träffas den 6 april i kommunhuset i Vänersborg på ett borgenärssammanträde. På dagordningen står att alla betalningskrav ska granskas, rapporterar Sveriges Radio Väst.

Planen är att skapa ett helt självständigt bolag i och med rekonstruktionen. Omorganisationen kommer att löpa under en tremånadersperiod, och kapitaltillskott kommer att krävas för att den ska lyckas. I samband med detta lägger Saab fram sin rekonstruktionsplan, där koncentration av design, tillverkning och teknisk utveckling ska ses över.

– Vi utforskade, och kommer att fortsätta utforska, alla tillgängliga möjligheter att finansiera och/eller sälja Saab, och det bestämdes att en formell rekonstruktion är det bästa sättet att skapa en verkligt oberoende enhet som är redo för investeringar, säger Saab Automobiles vd Jan Åke Jonsson i pressmeddelandet.

Skrivet av: