Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Saab ställer in betalningar

Nyheter | 19/02/2009 09:35

Biljätten i krismöte för att spika företagsrekonstruktion.

Krisdrabbade Saab ställer in sina betalningar och ansöker om företagsrekonstruktion. Klockan 11.00 i dag väntas beslutet fattas på ett slutet styrelsemöte. Kampen om att rädda tusentals svenska jobb har därmed börjat.

Rekonstruktionen kommer som ett svar på de allvarliga och långlivade förlusterna. I och med att ägaren General Motors har varit måttligt intresserad i att pumpa in nya pengar, på grund av egna ekonomiska problem, tvingas Saab söka nya vägar. Endast under 2008 uppgick Saabs förluster till tre miljarder kronor.

Därför tittar biljätten på nya lösningar, och senaste interninformationen, som har läckt ut, bekräftar en rekonstruktion. Den ger i så fall Saab andrum att rädda värden och säkra kompetens i företaget samtidigt som verksamheten är intakt och företaget skyddas mot konkurs. Visserligen har bolaget fortfarande möjlighet att ta upp lån, rapporterar Dagens Industri.

Skrivet av: