1 av 3
- Foto: Jeff Chiu/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Miljontals lämnar Facebook i USA - kris?

Facebook börsnoteras, men cirka åtta miljoner användare har nyligen lämnat sidan.– Jag tror inte att Facebook är störst om tio år, säger Hampus Brynolf expert på sociala medier.


Det här är Facebook

Facebook är en social nätverkstjänst som grundades i februari 2004 av den tidigare Harvardstudenten Mark Zuckerberg.
Användarna kan skapa en personlig profil, lägga till andra användare som vänner och utbyta meddelanden, samt få automatiska meddelanden när någon postar meddelanden eller media på deras profil. Dessutom kan användare ansluta sig till intressegrupper, som exempelvis arbetsplats, skola eller universitet.

Facebook knappt 700 miljoner aktiva användare. Sajten siktar på att etablera sig i Kina och därmed få över en miljard användare.

Facebook har på kort tid seglat upp som en av världens mest besökta sajter. Nu börsnoteras företaget och förväntas hamna på ett värde av 630 miljarder kronor, enligt CNBC.

Samtidigt kommer uppgifter om att miljoner användare lämnar Facebook. För andra månaden i rad dalar sajtens expansion, enligt Inside Facebook.

Nu spekuleras det på internet om att sajten nått sin topp och att användarna tröttnat.

– Ungdomar kan ha tröttnat och gått vidare till andra sajter, men Facebook har inte nått sin peak än, säger Hampus Brynolf, expert på sociala medier till Nyheter24.

Över sex miljoner amerikaner har lämnat sidan och i Kanada, Storbritannien, Ryssland och Norge har hundratusentals fler gjort detsamma.

Vill nå drömgränsen – en miljard användare

Facebook närmar sig ändå 700 miljoner användare och drömgränsen är att nå en miljard. Genom expansion i utvecklingsländer som Indien och Brasilien ska sajten nå målet.

Hampus Brynolf tror att Facebook kommer att lyckas.

– Absolut, även om de tappar lite så handlar det om att öka på nya marknader, inte att få de sista procenten på andra marknader, säger Hampus Brynolf till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är inte i Sverige och USA som tillväxten ska finnas.

/
/
/
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgång väntas på börsen

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars vinst ökade rejält. Omsättningen gick dock ned. Var femte bil från Volvo är nu en elbil.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.