1 av 2
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 2
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Nu kommer Spotify till USA

En lång väntan är över. Idag kunde amerikanerna äntligen sälla sig till skaran av Spotify-anhängare. 


Amerikanska tidningar om Spotify

" Det blåser bort dörrarna på alla marknader" - LA Times

"Alla de som har testat det, vet att det är som en magisk version av Itunes - där du har varje låt i hela världen" - Wired

"Den här jukeboxen är inte längre en dröm, den är här nu" - Time

"Spotify gör musiken kul igen, som Ipoden för tio år sen" - Billboard.biz

Efter en rad succélanseringar runt om i Europa är det nu dags för den omåttligt populära musiktjänsten Spotify att ta över även den amerikanska marknaden.

Det ser ut som att de segdragna förhandlingarna med skivbolagen i USA snart är till ända, då amerikaner via Spotifys hemsida nu kan skicka in intresseanmälningar för ett konto.

- Vi jobbar hårt för att kunna lansera tjänsten så snart som möjligt i USA. Allt vi kan säga just nu är att man ska hålla koll på hemsidan, säger en talesman från Spotify till amerikansk press.

Försenad lansering

Företagets grundare, Daniel Ek, uttalade sig redan år 2010 om att en "lansering skulle ske senast i slutet av året". Det tog dock lite längre än så, men nu ska en överenskommelse vara nådd med det slutgiltiga skivbolaget Warner Bros.

Precis som i Sverige kommer tjänsten till en början att delas ut genom inbjudningar. En gratis version och en premiumversion, till en kostnad av tio dollar, kommer att erbjudas.

Med lanseringen i USA tar Spotify ytterligare ett kliv mot att bli världens största musiktjänst.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.