Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer Spotify till USA

- 06/07/2011, 20:06 -
1 av 2

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

2 av 2

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

En lång väntan är över. Idag kunde amerikanerna äntligen sälla sig till skaran av Spotify-anhängare. 

Efter en rad succélanseringar runt om i Europa är det nu dags för den omåttligt populära musiktjänsten Spotify att ta över även den amerikanska marknaden.

Det ser ut som att de segdragna förhandlingarna med skivbolagen i USA snart är till ända, då amerikaner via Spotifys hemsida nu kan skicka in intresseanmälningar för ett konto.

- Vi jobbar hårt för att kunna lansera tjänsten så snart som möjligt i USA. Allt vi kan säga just nu är att man ska hålla koll på hemsidan, säger en talesman från Spotify till amerikansk press.

Försenad lansering

Företagets grundare, Daniel Ek, uttalade sig redan år 2010 om att en "lansering skulle ske senast i slutet av året". Det tog dock lite längre än så, men nu ska en överenskommelse vara nådd med det slutgiltiga skivbolaget Warner Bros.

Precis som i Sverige kommer tjänsten till en början att delas ut genom inbjudningar. En gratis version och en premiumversion, till en kostnad av tio dollar, kommer att erbjudas.

Med lanseringen i USA tar Spotify ytterligare ett kliv mot att bli världens största musiktjänst.