Är det Jimmy?

Fynd med magnetometer i bottenfrusen tjärn


Jimmy Bäckman har varit försvunnen i tre månader, men nu tror polisen att de gjort ett genombrott. I veckan har den bottenfrusna Marnästjärn i närheten av Ludvika i Dalarna undersökts med en magnetometer. Och fynden verkar bekräfta det som kriminalsökhundarna markerade förra veckan: det finns spår av en människa under isen. Detta skriver Dalarnas Tidningar idag.

Via ett pressmeddelande berättar polisen i Dalarna att även om materialet som hämtades in i går inte är färdiganalyserat så har det "gett vissa indikationer som sammanfaller med vad hundarna tidigare i veckan markerat".

När analysen är helt klar vet inte polisens presstalesman Sven-Åke Petters men han tror att det blir under denna vecka.

På grund av förundersökningssekretessen vill polisen inte berätta några mer detaljer om utredningen. Men ingen person har delgivits misstanke om mordet på 22-årige Jimmy Bäckman, rapporterar DT .

Magnetometer är ett redskap som fungerar ungefär på samma sätt som en skanner. Vanligtvis används den av arkeologer och i jakten på malmfyndigheter. Med den kan man ta reda på vad som finns i Marnästjärns is utan att behöva smälta isen. Detta är första gången poliser i Sverige använder en magnetometer. Nu hoppas alltså polisen i Dalarna att de ska bli hjälpta i sökandet efter Jimmy Bäckman som varit försvunnen sedan i november förra året. Han sågs senast på nattklubben Solo där han hämtade ut sin jacka i garderoben.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!