Fredag 23 Jul
Stockholm

Resultatlöst letande efter Jimmy

Men polisen kommer fortsätta leta under isen efter Jimmy Bäckman i morgon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Isspett, motorsåg och spadar. Med dessa verktyg har polisen sakta men säkert tagit sig igenom den halvmeter tjocka isen i Marnästjärn utanför Ludvika. Men sökandet blev resultatlöst. I alla fall för i dag.

–Det är klart att det hade varit mera tillfredsställande om vi hittat något, säger Dalapolisens presstalesman Sven-Åke Petters till TT.

Samtidigt tror fortfarande polisen att det finns starka skäl att tro att kroppen ligger där någonstans under isen i den närmast bottenfrusna tjärnen i Ludvikas utkant.

Likhundar har markerat och man har även fått utslag med magnetometer, ett instrument som används bland annat vid geologiska utgrävningar, och metalldetektor på ungefär samma plats. Man tror att det kan vara kroppen efter 22-åriga Jimmy Bäckman som försvann i höstas.

Enligt polisen har tekniker sågat upp is och frilagt ett område som är ungefär två gånger fyra-fem meter där magnetometern gav utslag. Därefter har man undersökt dyn på botten med en sond.

–Men det är fortfarande en bra bit kvar till stranden. Vi fortsätter där i morgon, säger Petters.

Vid fyra-tiden på eftermiddagen tvingades polisen avsluta sina sökningar för dagen.

Jimmy Bäckman försvann efter ett krogbesök i Ludvika i slutet av november förra året. Han var ensam på väg hem från nattklubben Solo. Försvinnandet rubricerades som ett misstänkt mord i början av februari.

Det finns fortfarande ingen misstänkt för mordet. Och polisen har inge planer på att frihetsberöva någon, skriver Dalarnas Tidningar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela