Finanskrisdiet utfärdas

Så ska ryssarna äta landet ur krisen.


Rysslands chefsdoktor Gennadij Onishchenko har tagit fram receptet för att komma ur finanskrisen: dumpa mousserande viner och ryska finkorvar till förmån för kål och kefir.

"Antikrisdieten" har rönt stort internationellt intresse och en lista med matrekommendationer har publicerats av Federal Consumer Protection Service.

– Målet är att människor inte ska gripas av panik och veta att i varje situation finns det en väg ut, även när det kommer till mat, säger en taleskvinna för myndigheten, enligt The Moscow Times.

Trots ransoneringar och lågkonjunktur går det att äta landet ur krisen. Myndigheten uppskattar att det går att äta hälsosamt för endast 77 dollar, motsvarande 700 kronor, i månaden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlust för SJ

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.