Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mitt Romney säljer lyxvillor

Nyheter | 19/02/2009 06:57

Miljardären avlastar och halkar efter i hustävlingen med John McCain.

Nomineringen som partiets presidentkandidat gled honom ur händerna. Nu är det samma sak med lyxvillorna för den förre republikanske presidentkandidaten och miljardären Mitt Romney.

Mormonen, som är god för två miljarder kronor, har bestämt sig för att sälja två av sina fyra hus. Det gör att han halkar efter i tävlingen bland flera republikanska presidentkandidater att äga flest hus. Till exempel har John McCain åtta hus, vilket skapade rubriker och väckte en del frågor under den amerikanska valrörelsen i höstas.

Och det är inga spartanska friggebodar som erbjuds till försäljning. Hans skidvilla, som värderas till 50 miljoner kronor, är på 900 kvadratmeter i Deer Valley, Utah. Då ingår 9,5 badrum och specialgjorda möbler. För 25 miljoner kronor kan spekulanter köpa hans villa i den fashionabla Bostonförorten Belmont, som på den två tunnland stora tomten rymmer en tennisbana, rapporterar CNN.

Dock är det inte finanskrisen som tär på Romneys plånbok. Enligt hans talesman Eric Fehrnstrom säljs fastigheterna för att hans barn har blivit vuxna och flyttat ut.

Se Romney med "Vote for Tomorrow" nedan.

Skrivet av: