Lördag 8 Maj
Stockholm

Nya vittnen i Papa Dee-målet

Advokaten kallar in två nya vittnen när förhandlingarna återupptas i hovrätten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 20 oktober dömdes artisten Daniel Wahlgren, alias Papa Dee, till dagsböter för att ha misshandlat sin unga hustru, Andrea. Men Wahlgren friades för den grövre misshandeln som ska ha skett inom hemmets väggar, trots att tingsrättens ordförande, den enda juristen i domstolen, ville fälla Wahlgren också på den åtalspunkten.

Både Papa Dee och åklagaren har nu överklagat domen och hovrättsförhandlingarna startar tidigt i höst.

Nyheter24 har pratat med Daniel Wahlgrens advokat, Ola Salomonsson, som är hoppfull. I hovrätten ska han presentera de nya vittnena som kan fria Papa Dee.

Hovrätten har nu fått in en begäran från Salomonsson i vilken det framgår att Wahlgren åberopar två nya vittnen till hovrättens förhandlingar. Dessa nya vittnen har inte hörts i tingsrätten.

– Anledningen till att de inte har hörts i tingsrätten är att Daniel Wahlgren satt häktad ända fram till rättegången - och man ville påskynda processen. Att höra dessa två vitten redan då skulle ha lett till att Wahlgren fick sitta häktad en längre period, säger Ola Salomonsson.

Det ena vittnet kommer att vittna mot Papa Dees tidigare flickvän som i tingsrätten påstod att Wahlgren misshandlat henne i åratal. Vittnet kommer att uppmärksamma hovrätten på flickvännens brister som sanningssägare. Man menar på att exflickvännen drevs av svartsjuka och därför ljuger.

– Det nya vittnet ingår i samma umgängeskrets och känner både exflickvännen och Daniel Wahlgren. De båda vittnena ska höras för att ta udden av exflickvännens vittnesmål som framställer Wahlgren som en kvinnomisshandlare, säger Ola Salomonsson till Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela