Just nu: Papa Dee i rätten - igen

Artisten Daniel "Papa Dee" Wahlgren anklagas för att ha misshandlat sin fru.


Papa Dee dömdes i fjol till dagsböter för ringa misshandel av sin fru Andrea Wahlgren men efter överklagan tas hans fall nu upp i Svea hovrätt. I dag anlände artisten med sin fru till hovrätten för att försvara sig mot anklagelserna.

Flera tidigare vittnesmål om våld och misshandel ska nu motbevisas av försvaret med tre nya vittnen samtidigt som åklagaren i sin framställan menade att Papa Dee borde fällas för grov misshandel.

– Det är gemensamma vänner till paret som vittnar om att det inte finns något våld. Tidigare vittnen kan ha haft olika skäl att påstå saker om min klient. Bland annat kan det ha funnits svartsjuka med i bilden, säger Daniel Wahlgrens advokat Ola Salomonsson, enligt Aftonbladet.

Papa Dee fälldes i tingsrätten efter att ett vittne sett honom knuffa sin fru, något han själv erkänt. Själv vittnade Andrea Wahlgren om att hon skadat sig själv. Något som läkarna menar är omöjligt med tanke på de omfattande skadorna.

– Han puttade inte på mig, utan höll mig i armarna. När han gick så föll jag ihop på marken för att börja gråta. Det är för att jag har panikångest, förklarar dock Andrea Wahlgren enligt Aftonbladet.

Även en tidigare ex-flickvän har vittnat om Papa Dees våldsamma beteende. Det var i september förra året som Daniel "Papa Dee" Wahlgren greps misstänkt för att ha misshandlat sin fru Andrea Wahlgren. Nyheten fick stort genomslag i medierna med obehagliga detaljer, vittnesmål och bilder.

Se de blodiga bilderna från förundersökningen. Klicka på pilarna ovan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.