Asienbörserna i fritt fall

Nikkei 225-index rasar med nio procent. Handeln stoppas i Indonesien.


Finanskrisen fortsätter. När de större börserna i Asien öppnade i dag började de med att falla kraftigt. Börsen i Indonsien föll med så mycket som tio procent, vilket tvingade börsledningen att stoppa handeln. I dagsläget finns inga uppgifter om när handeln kan återupptas.

Honkongbörsen har rasat med 5,1 procent, Seoulbörsen med 3,1 procent och i Singapore föll aktiekurserna med 2,8 procent. Ett starkt bidragande orsak till rasen sägs vara uppgifter om att biljätten Toyota väntas missa sin vinstprognos, skriver TT i ett telegram.

Trots att Japan valde att pumpa in 15 miljarder dollar på penningmarknaden har inte marknaden blivit lugnare.

– Den här sortens åtgärder fungerar inte längre. Det är som att pumpa in blod i ett hjärta med igenproppade artärer, sade Hiroichi Nishi, en handlare vid Nikko Cordial i Japan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.