Ingen strejk på byggena

Fack och arbetsgivare överens om nytt avtal.


Löneökning på 3,40 kronor i timmen och schysstare standard på omklädningsrum och fikautrymmen. Det är några av punkterna i det nya avtalet mellan Byggnadsarbetarförbundet och arbetsgivarna i Sveriges Byggindustrier (BI).

– Det är med en stor glädje vi kan presentera en uppgörelse som innehåller förbättringar för våra medlemmar och en samsyn med arbetsgivarna att utveckla ett nytt byggavtal inför framtiden, säger Hans Tilly, ordförande i Byggnads, i ett pressmeddelande från Byggnadsarbetarförbundet.

Byggnads hade flaggat för att förbundet skulle ta ut medlemmar i strejk från och med 15 april. I och med det nya avtalet är det inte längre aktuellt att lägga ner arbetet.

Om facket är nöjda med avtalet så är arbetsgivarsidan mindre nöjda.

– Vi konstaterar att vi egentligen inte har något annat val i nuvarande situation än att acceptera de krav Byggnads fört fram innan strejken bryter ut. Det avtal som nu undertecknats innehåller kostnadshöjningar, men i en tid med mycket svåra ekonomiska problem, måste vi ta samhällsansvar och undanröja strejkhotet, säger Bo Antoni, VD för BI i ett pressmeddelande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.