Trumps segervissa taktik i riksrätten: Blixtsnabbt försvar

- 12/02/2021, 08:38 -

Det är dags för Donald Trumps advokater att försvara expresidenten i riksrätten. Den segervissa taktiken är att hålla det kort – och blir klara på en dag.

Under den tredje dagen av Riksrätten mot Donald Trump fortsatte Demokraterna att spela upp videos och ljudupptagningar från stormningen av Kapitolium den 6 januari.

Framför allt ville åklagarna visa att mobben agerade på den förre presidentens utspel, och att det var han som fick attacken mot kongressen att ske.

– Jag är inte rädd för att Trump ska ställa upp i presidentvalet 2024 och vinna. Jag är rädd att han ska ställa upp och förlora. För han kan göra det här igen, sa åklagaren Ted Lieu i rätten.

Läs mer: Våldsamma bilderna: "Trump gjorde inget för att hjälpa oss"

Tre timmars försvar 

Efter två dagar av anklagelser är det under fredagen dags för Trumps försvar att svara på anklagelserna. Ex-presidenten är inte särskilt oroad över att bli fälld och taktiken blir därefter.

Advokaterna satsar på att lägga fram ett så kort försvar som möjligt. Planen är att bara använda tre, fyra timmar av de 16 timmarna de har på sig. 

– Vi ska hålla detta kort, säger Trumps advokat Bruce Castor, enligt CNN.

Efter den första dagen var både ex-presidenten och flera republikaner rasande på försvaret och särskilt Castor som ansågs förvirrad och utan argument. 

LÄS MER:

Donald Trump rasande på advokaten – förlorade första ronden

Donald Trumps advokater inför riksrätten: Politisk teater

Så mycket får Trump i pension

Nu inleds riksrätten mot Trump: Så här går processen till