Regeringen gör unga till företagare

En bra entreprenör blir framgångsrik i vuxenlivet, anser regeringen. Därför har den nu ambitionen att "entreprenörskap ska löpa som en röd tråd genom hela utbildningsväsendet". (TT)


En bra entreprenör blir framgångsrik i vuxenlivet, anser regeringen.

Därför har den nu ambitionen att "entreprenörskap ska löpa som en röd tråd genom hela utbildningsväsendet".

Utbildning i entreprenörskap är värdefull också utanför företagsvärlden, skriver tre ministrar på Svenska Dagbladets debattsida.

För att förverkliga den röda tråden presenterar regeringen på onsdagen en strategi där färdigheter och förmågor som lägger grunden för entreprenörskap får större utrymme i skolan. Skolverket ska se över hur det ska ske. Ett nytt gymnasieprogram med inriktning på ekonomi övervägs.

Lärlingsutbildningar i gymnasieskolan får 350 miljoner kronor i budgetpropositionen för lärlingsplatser 2009 till 2011.

Regeringen ska också satsa på att få fram fler entreprenörsutbildningar inom högskolan och ge Nutek och Högskoleverket i uppgift att slå en bro mellan de två världarna affärer och akademi, skriver näringsminister Maud Olofsson, utbildningsminister Jan Björklund och forskningsminister Lars Leijonborg.

Skrivet av:

Senaste nytt

Här är bolagen på konsumenters skamlista

Två miljoner hemlösa på Afrikas horn

Över två miljoner människor har tvingats fly sina hem på Afrikas horn, och då främst i Somalia, på grund av de ihållande regnvädren och allvarliga översvämningarna. Uppgifterna om hur många som drabbats i Somalia, Kenya och Etiopien kommer från nyhetsbyrån AFP som sammanställt och beräknat uppgifter från FN och från ländernas myndigheter.

Spanska ord rör upp känslor i Israel

Israel har på nytt reagerat på spanska uttalanden om kriget i Gaza, och har nu har kallat hem sin ambassadör i Spanien.

Unik upptäckt: Sex planeter i rytmisk dans

Astronomer har upptäckt sex planeter som i en rytmisk dans kretsar runt en stjärna 100 ljusår från jorden, rapporterar CNN. Det sällsynta fyndet kan ge ledtrådar till hur vårt solsystem bildades.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Ragunda

"Hammarstrand, resultat efter nykterhetskontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Opec väntas minska produktionen

1 timme sedan
Oljekartellen Opec+ har enats om att "ytterligare minska oljeproduktionen med 600 000 till en miljon fat om dagen", säger en källa med insyn i förhandlingarna mellan de 13 medlemsländerna till nyhetsbyrån AFP.