Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Regeringen gör unga till företagare

- 17/09/2008, 06:40 -

En bra entreprenör blir framgångsrik i vuxenlivet, anser regeringen. Därför har den nu ambitionen att "entreprenörskap ska löpa som en röd tråd genom hela utbildningsväsendet". (TT)

En bra entreprenör blir framgångsrik i vuxenlivet, anser regeringen.

Därför har den nu ambitionen att "entreprenörskap ska löpa som en röd tråd genom hela utbildningsväsendet".

Utbildning i entreprenörskap är värdefull också utanför företagsvärlden, skriver tre ministrar på Svenska Dagbladets debattsida.

För att förverkliga den röda tråden presenterar regeringen på onsdagen en strategi där färdigheter och förmågor som lägger grunden för entreprenörskap får större utrymme i skolan. Skolverket ska se över hur det ska ske. Ett nytt gymnasieprogram med inriktning på ekonomi övervägs.

Lärlingsutbildningar i gymnasieskolan får 350 miljoner kronor i budgetpropositionen för lärlingsplatser 2009 till 2011.

Regeringen ska också satsa på att få fram fler entreprenörsutbildningar inom högskolan och ge Nutek och Högskoleverket i uppgift att slå en bro mellan de två världarna affärer och akademi, skriver näringsminister Maud Olofsson, utbildningsminister Jan Björklund och forskningsminister Lars Leijonborg.

Skrivet av: