Lördag 26 Nov
Stockholm

Litteraturpriset går till...

På torsdag kan vi ha en vinnare, eller flera, beroende på hur man satsar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Spelfirman Ladbrokes tar varje år fram en lista på vem som är den troligaste vinnaren av nobelpriset i litteratur. Ladbrokes har sedan 2003 pekat ut två vinnare av priset: J. M. Coetzee 2003 och Orhan Pamuk 2006, som spelades som favorit ända fram till timmar före Akademiens tillkännagivande. Redan på torsdag kan Svenska Akademiens Horace Engdahl avslöja vem som vunnit.

– Listan är sagolikt rolig att ta fram, stor hjälp har vi från tidiga insatser från litteraturintresserade spelare men samtalen med vänner och inte så goda vänner inom kultursektorn ger alltid en extra dimension till arbetet, säger Lasse Dilschmann, Ladbrokes Vd i Norden, i en kommentar till listan.

Claudio Magris, Adonis och Amos Oz är de som uppges som de troligaste vinnarna. Men även Bob Dylan, Joyce Carol Oates och Salman Rushdie är med på listan. Oddsen för att de ska vinna är dock inte lika goda. Det ska dessutom nämnas att när Elfreide Jelinek vann 2004 hade det inte förutsetts av någon och hon var inte ens med på vadslagningsföretagens listor. Nästan samma sak hände förra året då Doris Lessing vann. Hennes namn dök upp på listan i sista sekund - och med väldigt höga odds. Den gången förlorade Ladbrokes pengar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.