Söndag 25 Jul
Stockholm

Ringholm orolig för Odenberg

Mikael Odenberg drar till sig Bosse Ringholms intresse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under de senaste åren har förre finansministern Bosse Ringholm (s) fört en lugnare tillvaro i riksdagens korridorer. Risken för att bli tårtad är avsevärt mindre och det mediala strålkastarljuset är inte lika bjärt. Nu ger sig Ringholm in i försvarspolitiken och oroar sig över att Mikael Odenbergs (m) avgång som försvarsminister var onödig.

I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet skriver Ringholm att finansminister Anders Borgs (m) förra utspel om att försvarsanslagen ska minskas med 10 procent inte verkar bli verklighet:

"Mikael Odenberg tvingades lämna som försvarsminister, eftersom han ansåg att det varken var möjligt eller önskvärt att minska försvarskostnaderna med fyra miljarder kronor.

Hans efterträdare Sten Tolgfors, tomhylsan kallad av Odenberg i besvikelsen över att behöva lämna försvarsministerposten, bekräftar nu i ett svar på en interpellation i riksdagen av mig att det inte blir någon nedskärning med fyra miljarder."

Ringholms egen bedömning är att Odenbergs avgång var förhastad, då Borg "inte fick stöd i regeringen för sänkta försvarskostnader".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela