Ringholm misstänkliggör Reinfeldt

Exministern Bosse Ringholm ger sig in i debatten om lyxrenoveringen på Harpsund.


S-veteranen och förre finansministern, Bosse Ringholm, anklagar statsminister Fredrik Reinfeldt för att ha en dold agenda när det gäller den påkostade basturenoveringen på Harpsund. Ringholm menar att Reinfeldt och hans medarbetare rimligen bör ha känt till miljonrenoveringen.

Bastun ska renoveras till priset av 1,9 miljoner kronor. Bland annat installeras en sittfontän på 50 000 kronor och snickerierna går lös på 200 000 kronor.

Reinfeldts medarbetare var tydliga i att Reinfeldt inte har varit inblandad i renoveringsprocessen och inte har fått tycka till om inredningen. Men Ringholm, som har många års erfarenhet inom regeringskansliet, tror inte att det är möjligt.

På Politikerbloggen skriver Ringholm i en debattartikel:

"För det första är det statsministerns egen bastu. Bara det faktumet gör alla påståenden märkliga. Jag har aldrig varit med om att beslut av denna karaktär, ovanliga som de må vara, inte dras åtminstone för statsministerns statssekreterare, och därmed också i praktiken för statsministern själv. Nej, hela övningen i att skjuta ifrån sig ansvar blir bara larvig och löjlig.

Vi känner igen mönstret från regeringens politik, moderaterna säger en sak, gör något helt annat, och vägrar sen ta ansvar för vad de gjort."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.