Stängde in skolklass – fick böter

15-åringen dömdes till böter för pojkstrecket på Ringsjöskolan.


HÖÖR. I slutet på augusti förra året blockerade en 15-årig pojke tillsammans med en annan kamrat dörren till ett klassrum. Pojkarna tryckte två bänkar och en soptunna i plast mot dörren, vilket gjorde att eleverna och läraren inte kunde ta sig ut.

Det inträffade filmades av skolans övervakningskamera och materialet var också en del av åklagarens bevisning. Nu har 15-åringen dömts till böter för händelsen.

– Förhoppningsvis blir domen en signal till våra elever att man tänker sig för innan man begår den här typen av handlingar, säger Richard Löfgren, rektor på Ringsjöskola till Skånskan.

Dock menade pojkens försvarare att åtalet skulle ogillas. Detta eftersom de instängda kunde tagit sig ut om de verkligen ville.

– Enligt vittnesuppgifterna kände ingen i klassrummet heller något obehag av händelsen. Min klient har inte varit medveten om att han begått en kriminell handling och då ska han heller inte dömas för det, sade försvararen Jonas Eilert i slutanförandet, enligt Skånskan.

15-åringen får nu betala 50 dagsböter på 50 kronor styck.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Aktiehandeln lyfter bankvinster i USA

Den amerikanska storbanken Bank of America redovisar en nettovinst på 6,7 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

Unga britter kan få rökförbud hela livet

Storbritannien vill införa en lag som ska förhindra att unga människor börjar röka. Lagförslaget innebär att alla som fyller 15 år i år inte kommer att få köpa tobaksprodukter – någonsin.

FN: Israeliska styrkor deltar i bosättarvåld

Israeliska styrkor stödjer och deltar aktivt i attacker mot palestinier på ockuperade Västbanken, slår FN:s råd för mänskliga rättigheter fast. Det måste upphöra omedelbart, betonar de.

Dags att söka för tågluff i EU

Född mellan den 1 juli 2005 och 30 juni 2006? Då är det dags att söka någon av de 35 000 gratisbiljetter som EU delar ut i senaste omgången av Discover EU – systemet för att få unga européer att resa och träffas.

Patient började brinna i ansiktet under operation

Under en stämbandsoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Solna började en patient att brinna, rapporterar SVT Nyheter. Operationen, som skedde under förra året, gjordes med laser.