Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nintendo stänger ner WII i Malmö

Nyheter | 28/04/2009 15:58

Nintendos succéspelkonsol WII förväxlades med tandkliniken WII Smile.

Den japanska speljätten Nintendo ser inte med blida ögon på tandkliniken WII Smile i Malmö. Namnet fick Nintendo att gå i taket. Det är alldeles för likt deras senaste spelkonsol WII - som gjort en succé både internationellt men också i Sverige.

I sin sakframställan framgår det att tandkliniken startades samma år som WII lanserades i Sverige. Och redan den första lanseringsveckan såldes över 600 000 exemplar världen över. I Sverige har över 11 000 spelkonsoler sålts och antalet spelkassetter över 50 000.

Genom omfattande marknadsföring i media och över intemet, har WII på en mycket kort tid kommit att uppnå en ledande position på den svenska marknaden. Spelkonsoler, spelkassetter och WII är också föremål för ett otal artiklar i dagspressen. En sökning på google.se ger över 670 000 träffar avseende sidor på svenska.

Patent och Registreringsverket ger Nintendo rätt.

"Ordet WII är i innehavarens varumärke mycket framträdande och skrivs med en, i förhållande till ordet SMILE, större text. Ordet WII betraktas dänned som det dominerande elementet i innehavarens varumärke", skriver PRV.

Tandkliniken WII Smile måste således byta namn. Men än har ingenting hänt. Söker du på WII Smile kommer du till tandklinikens hemsida. När Nyheter24 når tandkliniken är de ovetande om beslutet.

–Det här kommer som en nyhet för oss. Vi har inte fått in något beslut än, säger Jan Paulics, anställd på kliniken, till Nyheter24.

Kommer ni att överklaga?

–Det vet jag inte. Vi måste se beslutet först.

Paulics berättar att WII Smile startades hösten 2006 - innan Nintendo lanserade WII. Han berättar att bokstäverna WII är en lek med en av ägarnas efternamn som innehåller bokstäverna W och I.

WII Smiles introduktionsfilm:

Skrivet av: