Nintendo stänger ner WII i Malmö

Nintendos succéspelkonsol WII förväxlades med tandkliniken WII Smile.


Den japanska speljätten Nintendo ser inte med blida ögon på tandkliniken WII Smile i Malmö. Namnet fick Nintendo att gå i taket. Det är alldeles för likt deras senaste spelkonsol WII - som gjort en succé både internationellt men också i Sverige.

I sin sakframställan framgår det att tandkliniken startades samma år som WII lanserades i Sverige. Och redan den första lanseringsveckan såldes över 600 000 exemplar världen över. I Sverige har över 11 000 spelkonsoler sålts och antalet spelkassetter över 50 000.

Genom omfattande marknadsföring i media och över intemet, har WII på en mycket kort tid kommit att uppnå en ledande position på den svenska marknaden. Spelkonsoler, spelkassetter och WII är också föremål för ett otal artiklar i dagspressen. En sökning på google.se ger över 670 000 träffar avseende sidor på svenska.

Patent och Registreringsverket ger Nintendo rätt.

"Ordet WII är i innehavarens varumärke mycket framträdande och skrivs med en, i förhållande till ordet SMILE, större text. Ordet WII betraktas dänned som det dominerande elementet i innehavarens varumärke", skriver PRV.

Tandkliniken WII Smile måste således byta namn. Men än har ingenting hänt. Söker du på WII Smile kommer du till tandklinikens hemsida. När Nyheter24 når tandkliniken är de ovetande om beslutet.

–Det här kommer som en nyhet för oss. Vi har inte fått in något beslut än, säger Jan Paulics, anställd på kliniken, till Nyheter24.

Kommer ni att överklaga?

–Det vet jag inte. Vi måste se beslutet först.

Paulics berättar att WII Smile startades hösten 2006 - innan Nintendo lanserade WII. Han berättar att bokstäverna WII är en lek med en av ägarnas efternamn som innehåller bokstäverna W och I.

WII Smiles introduktionsfilm:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.