Wii-knän är den nya musarmen

- 22/12/2008, 15:17 -

Tevespel ökar självförtroendet och lusten. Men för mycket spelande kan vara hälsovådligt.

En ny folksjukdom sprids med den nya teknikens användningsområden. Precis som musarmen kom med ökat användande av datorer skadar sig nu folk av tevespel.

Dr Dev Mukerjee från Essex berättar för The Sun om den nya folksjukdomen som ger allvarliga skador på ungdomar. Knän som är ur led och slitage på senor. Skador som idrottsstjärnor brukar uppvisa.

– De flesta tas in efter att de spelat tennis eller joggingspelet som innehåller plötsliga rörelser och våldsamma sträckningar av senor, säger Dr Dev Mukerjee från Essex

– Det har varit en ökning med hundra procent av patienter som klagar på Wii-skador. Jag har sett många patienter som är mellan åtta och 13 år. Jag har även sett vuxna.

Wii-knän

– Det är möjligt att Wii-spelande leder till reaumatism och ledinflammation. Patienter har ofta inflammationer i axeln eller vristen. Flera får även ligamentskador, som kallas för Wii-knän. I värsta fall kan deras knäskålar hamna ur led eller ploppa ut, säger Mukerjee till The Sun.

Wii med sin fyndiga användning av kontrollerna har tidigare hyllats för den hälsosamma träning för spelaren. Problemen har uppkommit när spelaren helt enklet spelar för mycket. Ett tips till de som har svårt att lägga ifrån sig kontrollen är att stretcha innan.

Kul sketch med Wii.

Skrivet av: