Mördad man i Uppsala identifierad

Den döde man som på tisdagen hittades vid Ekeby gravfält är identifierad.


Den döde man som på tisdagen hittades vid Ekeby gravfält är identifierad, skriver lokala medier.

– Det är en 42-årig man hemmahörande i Stockholm. Han anmäldes försvunnen den 14 april. Han är känd av polisen, men inte för någon grov brottslighet, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen till TT.

Mannen hade utsatts för yttre våld och polisen har inlett en förundersökning om mord. Det har inte framkommit några nya uppgifter om hur mannen bragts om livet.

– Vi har inget motiv och ingen misstänkt, säger Christer Nordström.

Obduktionen ska ske under torsdagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

1 timme sedan
Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.