Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Okänd bil utanför mordoffers hus

Nyheter | 28/04/2009 18:51

Timmarna före mordet på måndagskvällen sågs en okänd bil utanför offrets hus.

Polisen har inte gripit någon misstänkt för mordet på en 45-årig man i Fagersta.

Timmarna före mordet på måndagskvällen sågs en okänd bil utanför offrets hus.

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett något onormalt kring mannens bostad tiden före mordet.

Ett vittne har sett en liten ljusblå bil parkerad utanför huset på måndagseftermiddagen.

– Det är intressant om någon kan ge en beskrivning på personen som körde bilen, säger Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanland, till TT.

Den flyktbil, en ljusgrå Volkswagen Passat som tillhör offrets företag, som misstänks ha använts efter mordet hittades på en rastplats vid riksväg 66 vid infarten till Fagersta.

Polisen vill nu ha vittnen som kan ha sett något vid rastplatsen när bilen parkerades där eller om det stått en annan bil där och väntat.

– Vid 22-tiden går skiften av vid de större industrierna i Fagersta och Virsbo. Då är det rätt mycket folk som åker på riksväg 66, säger Strömberg.

Larmet om mordet kom 21.41 på måndagen. Vittnen hörde skott och såg den 45-årige företagaren falla ner på marken utanför sitt hus. Samtidigt lämnade en bil platsen.

Motivet till mordet är inte klarlagt, polisen vet inte om det kan kopplas till mannens privatliv eller om det har något samband med hans verksamhet som företagare.

– Vi hör med hans bekanta om de känner till något, vi pratar med personal på hans företag för att se om det kan ha kopplingar till affärsverksamheten, säger Börje Strömberg.

Skrivet av: