Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen nonchalerade rånutredning

Nyheter | 29/04/2009 16:07

JO: Polisens utredning av grovt rån var oprofessionell.

JO riktar allvarlig kritik mot Polismyndigheten i Stockholm för hur en utredning av ett grovt rån i Skärholmen förra året skötts.

Enligt JO ger polisens hantering av ärendet ett oprofessionellt intryck. Handläggningen var "på gränsen till nonchalant", vilket självfallet är "fullständigt oacceptabelt", enligt JO.

"Sammantaget ger, enligt min mening, polismyndighetens hantering av ärendet ett oprofessionellt intryck. En sådan på gransen till nonchalant handläggning aven förundersökning Om ett så allvarligt brott som det här varit frågan om är självfallet fullständigt oacceptabel och ägnad att allvarligt skada förtroendet för polisens brottsutredande verksamhet." skriver chefsjustitieombudsmannen Mats Melin i sin bedömning kring hur fallet har skötts.

Bakgrunden till det hela är att förundersökningen om det grova rånet lades ner utan att ett ordentligt förhör med målsäganden, som hade uppgifter om en misstänkt gärningsman, gjordes.

Efter en anmälan har en ny förundersökning inletts. Det skriver den biträdande länspolismästaren Lennart Enocsson i sitt yttrande kring fallet.

"Polismyndigheten ser mycket allvarligt på hur forundersökningen bedrivits och beklagar det .sätt på vilket målsäganden har blivit behandlad. Förunder- sökningen har emellertid den 23 juni 2008 återupptagits av Söderorts polis- mästardistrikt och utredningsåtgärder kommer snarast att vidtas."

Skrivet av: