Onsdag 4 Aug
Stockholm

Åtal för terror mot tonårsflicka

Sex släktingar till en tonårsflicka i Uddevalla åtalas efter hedersvåldsterror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sex släktingar till en tonårsflicka i Uddevalla åtalas för att under lång tid ha utsatt henne för hot och misshandel. Släktingarna ansåg att flickan hade fel pojkvän.

De sex åtalade är den nu 17-åriga flickans föräldrar, två fastrar och två andra släktingar. Åtalet gäller grov fridskränkning, olaga hot och misshandel, skriver Bohusläningen på nätet.

Familjen kom till Sverige 2004. Efter en tid träffade dottern en några år äldre man, som invandrat från samma land.

Våren 2007 upptäckte flickans föräldrar att de två ungdomarna var mer än vänner. De hade då redan utsett en annan blivande make till sin dotter.

Enligt åtalet blev flickan slagen i hemmet, ibland med tillhyggen, och hotad med kniv av pappan. Hon var alltid övervakad. Släktingarna talade om att pojkvännen måste dö, och gick också till hans arbetsplats och framförde hotet.

Familjen flyttade, för att komma bort från pojkvännen. Men på flickans skola förstod man att något var fel. Hon gick med på att få skyddat boende. Men våren 2008 avvek flickan därifrån, och sökte upp pojkvännen. Släktingarna fick veta det och kom på ungdomarna, vilket ledde till ett tumult utanför en skola i Uddevalla.

De åtalade nekar till brott. De hävdar att pojkvännen hotat familjen och hjärntvättat flickan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela