Föräldrar höll son inlåst i åratal

Ett franskt par har hållit sin son inspärrad i ett mörkt och celliknande rum.


Ett franskt par som i flera år hållit sin lille son inspärrad i ett mörkt och celliknande rum har nu gripits för barnmisshandel, meddelade tjänstemän i staden Millau i södra Frankrike på torsdagen.

Pojken är nu sju år. Enligt åklagare hade föräldrarna, en i dag 42-årig byggnadsarbetare och hans 35-åriga hustru, hållit sonen avskild från omvärlden ända från hans tidiga barndom.

Barnet har varit inlåst i åtskilliga år i ett rum som inte innehöll något annat än en madrass indränkt i urin, sade Millaus stadsåklagare Patrick Desjardins.

Där fanns inga möbler, inga leksaker.

Desjardins beskrev förhållandena i det slutna rummet som "värre än i en fängelsecell".

Enligt utredare hade föräldrarna skyllt inlåsningen på att sonen var ett "besvärligt" barn. Båda åtalas nu för bland annat vanvård och för att ha berövat pojken utbildning. Fadern, som medgivit att han slagit sonen, åtalas också för återkommande fysisk misshandel och modern för att hon inte stoppat misshandeln.

Socialarbetare begav sig till familjens hem sedan föräldrarna vägrat att svara på frågar om sitt andra barn, en 17 månader gammal pojke som också är omhändertagen men som inte visat några synliga tecken på vanvård. Besökarna upptäckte då sjuåringen i enligt Desjardins "allvarligt tillstånd. . . mycket svag fysiskt, klart intelligent men helt utan någon som helst utbildning".

Föräldrarna registrerade sonen när han föddes men skickade honom sedan aldrig till skolan. En grannkvinna berättade om pojken när inlåsningen uppdagats:

Ibland hörde jag honom gråta då föräldrarna åt utomhus sommartid, men jag kunde aldrig ha föreställt mig en sådan tragedi.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!