Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HA misstänks ha lurat staten på 50 miljoner

Nyheter | 01/05/2009 09:13

Skatteverket: En person misstänks ha undanhållit 15 miljoner.

KARLSTAD. Under tisdagen gjorde polisens särskilda enhet mot organiserad brottslighet flera tillslag i Mellansverige.

Bland annat begärdes tio män häktade vid räden mot Hells Angels klubblokal norr om Karlstad. De är alla misstänkta för omfattande ekobrott.

Det rör sig om belopp från 250 000 till 15 miljoner som individer från organisationen gömt undan från staten, enligt skatteverket.

Men alla bolag som skatteverket granskat kommer inte att utredas.

– Vi har varit tvungna att begränsa oss annars hade det här hamnat på 50 miljoner. Minst, säger den ansvarige för Skatteverkets särskilda insats mot svart arbetskraft och organiserad brottslighet, till VF.

Den 38-årige HA-medlem som misstänks ha undanhållit 15 miljoner kronor är styrelseledamot i ett företag som sysslar med personaluthyrning och byggarbeten.

Häktesförhandlingar mot de tio männen hålls i dag, den 1 maj, under stort säkerhetspådrag. En extra åklagare har satts in för att stärka utredningen. Och häktas männen på sannolika skäl har åklagarna två veckor på sig innan det är dags för åtal eller en omhäktning. Häktas de däremot på den lägre misstankegraden, måste nya bevis fram på en vecka.

Skrivet av: