Försvunnen HA-man kan dödförklaras

I drygt tio år har en tidigare medlem i Hells Angels varit försvunnen.


I höst kan han officiellt bli förklarad som död.

Mannen, från Helsingborg, var 38 år när han försvann spårlöst i februari 1999. Han hade då kommit på kant med sina kompisar i Hells Angels och blivit utesluten. Samma öde drabbade senare en vän till honom, en 30-åring, som försvann i oktober 2000.

I bägge fallen misstänkte polisen att männen blivit mördade och gjorde bland annat husrannsakan i Hells Angels dåvarande högkvarter i Hasslarp utanför Helsingborg i jakt på bevis.

Men försvinnandena har förblivit ouppklarade och när 38-åringen nu varit bort i tio år så har Skatteverket inlett processen om dödförklarande av honom. I en annons i flera tidningar på skärtorsdagen uppmanas han själv, eller den som har upplysningar i fallet, att höra av sig till Skatteverket senast den 26 oktober. Därefter kan han dödförklaras, något som är nödvändigt för att de efterlevande ska kunna skifta arvet och få ut försäkringspengar efter den försvunne.

I ett annat uppmärksammat fall dödförklarades 2005 finansmannen Carl-Erik Björkegren från Viken i Skåne efter att ha varit försvunnen i mer än elva år. En turnéledare från Skåne kunde dödförklaras 2006 efter mer än sju års försvinnande. Även i dessa fall misstänks mord.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!