Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ohly vill inte återställa skatterna

- 12/10/2008, 20:57 -

Oppositionen är fortfarande oenig om förmögenhetsskatten.

Vänsterledaren Lars Ohly ställdes till svars för sin ekonomiska politik i kvällens partiledardebatt i SVT:s Agenda. Alliansregeringen valde att rikta in sig på vänsterledaren och anklaga honom för att förespråka en skattechock. Då valde Ohly att slå ifrån sig och erkänna att han inte tror på att höja skatterna till samma nivåer som rådde under 2006 - innan alliansregeringen tog makten.

– Jag är inte med och tävlar i det här skattesänkarracet. Man kan inte sänka skatterna så mycket att det inte påverkar jobben, sa Lars Ohly i debatten.

Det som förvånade tittarna var att Lars Ohly senare påpekade att han inte tänker vara med och återställa skatterna till samma nivå som under 2006. Han betonade dock att han vill se "rättvisare" skatter, och att skattesänkningar påverkar hur mycket pengar som kan fördelas till vård, skola och omsorg.

Maria Wetterstrand (mp) höll med Fredrik Reinfeldt (m) om att förmögenhetsskatten varit ineffektiv. Mona Sahlin (s) valde då att tiga på den punkten för att inte visa på oenigheter i oppositionen. Förmodligen för att partiet tidigare varit tydligt med att förmögenhetsskatten kommer att återuppstå vid en s-seger i nästa val.

Skrivet av: