Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ohly anklagar mp för att ljuga

- 12/10/2008, 22:13 -

Sprickan mellan oppositionspartierna blir djupare.

Karusellen kring oppositionens samarbete verkar inte ta slut. Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson menar att det var vänstern som valde att inte ställa upp på ett samarbete. Men Ohly kontrar med att miljöpartiet ljuger på den punkten. Eriksson uppfattar vänstern som riktiga nej-sägare.

– Vi har haft möten i ett och halvt år och det har slutat med att de har sagt nej till att vara med. Det är så jag uppfattar det, säger Peter Eriksson, till Svenska Dagbladet.

Han stör sig på att vänstern har lyckats utmåla sig som ett mobboffer i medierna efter att det blev offentligt i veckan att socialdemokraterna och miljöpartiet fördjupar sitt samarbete inför riksdagsvalet 2010.

– Det måste finnas en gräns när vi tar nästa steg och börjar jobba på ett alternativ. De har inte velat vara med på de självklara villkor som måste gälla för ett alternativ, säger Eriksson.

Men vänsterpartiets partiledare Lars Ohly menar att det är bluff och båg:

– Vi har varit de enda som hela tiden pratat om att vi tycker att tre partier ska vara med. Miljöpartiet har under en ganska lång tid uteslutit oss som ett alternativ i ett samarbete. Socialdemokraterna har under samma tid vägrat att sätta ned foten.

Socialdemokraterna och miljöpartiet har tidigare kritiserat vänsterpartiet för att inte ställa upp på kraven om överskottsmål, budgettak och en oberoende riksbank.

Skrivet av: