Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bakteriesnusk i 6 av 10 charkvaror

Nyheter | 13/10/2008 17:17

Nästan sex av tio charkprodukter kan innehålla för mycket bakterier.

Nästan sex av tio charkprodukter i matvarubutiken kan innehålla för mycket bakterier.

Det är i alla fall slutsatserna efter en omfattande granskning av butikspackade charkvaror i 90 butiker i Västra Götaland. Värst var rostbiffen - 18 av 22 förpackningar fick en anmärkning, enligt Lantbrukets Affärstidning.

Granskningen slår fast att hållbarhetstiderna var för långa, kötthanteringen undermålig och personalens hygien bristfällig. Totalt tog livsmedelsinspektörer i 20 kommuner 153 prover i 90 butiker. Nära 60 procent av proverna fick en mikrobiologisk anmärkning. I många varor hittades även jästsvampar - ett tecken på att köttet var gammalt.

Förra gången en liknande granskning gjordes var 2005 då "endast" 38 procent av varorna fick en anmärkning.

Skrivet av: