Pappan: Jag drack efter skotten

- 14/10/2008, 17:00 -

Alkoholforskaren Wayne Jones gav inga klara besked i dagens Rödebyrättegång.

I dagens förhandlingar i Malmö hovrätt provade man ett alternativt yrkande om att den nu 51-åriga pappan skulle betala ett skadestånd. Den skottskadade 17-åringens advokat Christer Holmgren vill att pappan ska dömas till att oaktsamt ha skottskadat 17-åringen, eftersom han drack alkohol en kväll då ha befann sig i ett "upprivet tillstånd".

Bland annat fick alkoholforskaren Wayne Jones vittna per telefon. 50-åringen har själv uppgett att han tagit några klunkar före skjutningen och resten efter skjutningen.

På frågan om detta var rimligt svarade Jones med ett ja.

– Den alkoholmängd som han druckit, 37 cl, stämmer ganska bra med hans promillehalt. Jag kan dock inte säga vilken tidpunkt han druckit. Den har sannolikt skett både före och efter. Inte heller kan jag säga om det druckits mest före eller efter händelsen, säger Wayne Jones.

På frågan om vad som hade behövts för att man skulle ge ett klarare besked svarade Wayne Jones både blodprov och urinprov tagna inom en timme.

I morgon är det förhör med rättspsykiatrikern Peter Andiné som undersökt 50-åringens psykiska hälsa. Man kommer även att höra den läkare som 50-åringen tidigare haft kontakt med under väldigt lång tid.

Förhandlingarna börjar klockan nio då vi rapporterar direkt.

Skrivet av: