Antisemit bjuds in till universitet

"Vår syn är att människor ska få komma till tals."


Utrikespolitiska föreningen vid Linköpings universitet, har bjudit in Sveriges mest ökända antisemit Ahmed Rami inför heldagsarrangemanget "UF-dagen".

Rami ska, tillsammans med bland annat ordföranden för Konstfacks studentkår och piratpartiets Mattias Bjärnemalm, delta i en debatt om "yttrandefrihet, IPRED-lagen och religionens roll i politiken."

– Vår syn är att människor ska få komma till tals, säger föreningens ordförande Tamuz Hidir till EXPO.

Men Daniel Poohl, chefredaktör för den antirasistiska tidskriften Expo, delar inte Hidirs åsikt om att alla ska få diskutera yttrandefrihet.

– Det är helt absurt att välja en person som Rami för att diskutera yttrandefrihet. Jag förstår idén att man ska låta alla komma till tals och att människor själva ska stå för sina åsikter, men i det här fallet ger man utrymme och legitimitet åt en person som jag tycker har diskvalificerat sig från den offentliga debatten med sitt uttalade hat, säger han till DN.

Rami startade närradiostationen Radio Islam 1987, som snabbt började sprida antisemitiska budskap. Två år senare blev han stämd av JK för hets mot folkgrupp och dömdes senare till sex månaders fängelse för detta.

Han har dessutom föreläst för svenska nazister och gett ut en bok på det nazistiska förelaget Logik förlag.

– Judarna i väst har hundraprocentig kontroll över medierna, över de politiska partierna, över fackförbunden och över förlagen. Politiskt kontrollerar de alla partier, från höger till vänster, sade Rami i en intervju med tevekanalen Al-manar, enligt EXPO.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!