Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Judehatet chockar Argentina

Nyheter | 19/05/2009 23:47

"Vi är fortfarande chockade."

En av Argentinas judiska ledare uttryckte på tisdagen sin oro efter en våldsam antisemitisk attack som en vänstergrupp misstänks ligga bakom.

–Vi är fortfarande chockade. Vi lever i ett demokratiskt mångfaldssamhälle, säger Aldo Donzis som representerar flera argentinska judiska samfund.

Dramat utspelade sig i söndags när en grupp judar firade den 61:a årsdagen av staten Israels bildande. Då gick plötsligt en grupp med 20 män, beväpnade med knivar och påkar, till attack mot demonstranterna.

Polisen grep fem av männen som säger sig tillhöra den pro-palestinska, antisionistiska vänstergruppen Revolutionära aktionsfronten (FAR). Enligt inrikesminister Florencio Randazzo är det dock "en grupp misslyckade typer".

Argentina har Latinamerikas största judiska befolkning och upplevde på 1990-talet en serie våldsamma bombdåd mot judiska och israeliska intressen.

Skrivet av: