Leif Mannerström imponeras inte av maten som statsministern och Frankrikes president ska äta.
Leif Mannerström imponeras inte av maten som statsministern och Frankrikes president ska äta. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Johan Nilsson/TT

Leif Mannerström rasar mot svenska middagen till Macron

Under onsdagen ska statsminister Ulf Kristersson och Frankrikes president Emmanuel Macron äta middag på Studentafton i Lund. En som inte uppskattar menyn är stjärnkocken Leif Mannerström.


Den franska presidenten Emmanuel Macron är tillsammans med sin fru Brigitte Macron på statsbesök i Sverige. Under onsdagen besöker de, tillsammans med statsminister Ulf Kristersson, Lunds Universitet och rundar av dagen med middag och slutligen fest på Studentafton. 

Akademiska föreningen, som anordnar middagsbjudningen på Studentafton i Lund, serverar en rätt med inslag av både den svenska och franska mattraditionen. Middagen består av klassikern pyttipanna serverad med bearnaisesås. 

Så håller Leif Mannerström och Lilian gnistan vid liv – efter 60 år som gifta: "Respekt"

Mannerströms känga mot statsministerns middag

Menyvalet får dock en erfaren kock att ryta till, och det med besked. 

I en intervju med Dagens Nyheter tydliggör kocken och krögaren Leif Mannerström vad han tycker om kombinationen.

– Jag tycker det låter som en ganska förfärlig kombination. För det första: Pytt i panna kan vara både bra och dåligt. Det kan vara en vedervärdig färdigköpt historia som inte smakar någonting. Men det kan också vara väldigt bra om man gör det själv. Men jag förstår inte var bearnaisesåsen kommer in i bilden. Det tycker jag är väldigt, väldigt märkligt.

Mannerström menar nämligen att någon sås definitivt inte behövs till pyttipanna.

– Det behövs ingen sås om det är en bra pytt i panna. Har man fina inlagda rödbetor och stekta ägg så är det alldeles utmärkt. Men med bearnaisesås tycker jag det låter gräsligt, förklarar han.

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

10 kändisar svarar – det äter vi helst på fredagar: "För att inte bli tjock"

Kebabimperiets ENORMA tillgångar – så mycket drar Schysst Käk in

Så gick det för vinnarna av Sveriges Mästerkock: "Jobbar på ICA"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!