Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carolinmordet i hovrätten efter lunch

Nyheter | 28/05/2009 11:16

I dag klockan 13.00 inleds hovrättsförhandlingarna i Luleå.

I dag klockan 13.00 inleds hovrättsförhandlingarna i Luleå mot "Jägaren" som dömdes till livstids fängelse för mord på 29-åriga Carolin Stenvall från Piteå i höstas. Han överklagar domen.

Precis som i tingsrätten kommer fokus att ligga på frågan om kvinnan vad död eller levande när mannen sköt två skott mot henne med sitt jaktgevär söder om Gällivare.

Hans nya advokat Leif Silbersky kommer att hävda att det inte kan uteslutas att kvinnan var hjärndöd när hon sköts. I så fall kan hans klient inte fällas för varken mord eller dråp, resonerar advokaten.

Hovrättsförhandlingarna inleds med så kallade sakframställningar. Kammaråklagarna Ulrika Schönbeck och Anette Ölmbro börjar, därefter kommer Carolins familj att tala, företrädd av sin advokat Håkan Kjellgren.

Leif Silbersky kommer slutligen att redovisa hur hans klient ställer sig till anklagelserna mot honom. Mannen erkänner vållande till annans död och brott mot griftefrid, men förnekar att han gjort sig skyldig till mord.

Omkring halv fyra på eftermiddagen fortsätter rättegången med uppspelning av videoinspelade förhör från rättegången i Gällivare tingsrätt i mars.

Efter en kortare videoinspelning med Carolin Stenvalls syster följer en dryg timmes video från förhöret med med den morddömde.

Dagens förhandling väntas avslutas vid 17-tiden, och återupptas imorgon, då uppspelningen av förhören fortsätter.

Sammanlagt ska drygt sex timmars förhör med mannen spelas upp. Först sedan samtliga förhör spelats upp väntas Leif Silbersky fatta beslut om att eventuellt begära tilläggsförhör med sin klient. Hovrätten kan gå med på en sådan begäran om förhören kan antas tillföra ny kunskap eller bevis som är av betydelse för målet.

Rättegången beräknas pågå i minst fem dagar, och avslutas på onsdag nästa vecka. Torsdagen är reservdag.

Skrivet av: