Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemlösa katter kan skjutas

Nyheter | 04/06/2009 13:53

Jordbruksministern tycker att man kan skjuta ihjäl hemlösa katter.

Regeringen vill lösa problemet med herrelösa katter. I dag tillsätts en utredning för att fräscha upp djurlagsstiftningen, eftersom tusentals så kallade "sommarkatter" övergivs varje år efter att semestern tagit slut.

–Det bedöms att det finns kanske drygt 100.000 förvildade katter och de ska inte bli fler och de ska inte vara så många. Något måste göras åt problemet för det är ett djurskyddsproblem, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson, enligt SVT.

Jordbruksministern föreslår att man kan lösa problemet genom att helt enkelt skjuta katterna. Dock tillägger han att man också överväger andra metoder. Erlandssons uttalande har väckt starka protester, främst bland djurvänner.

–Är man mån om djur överhuvudtaget är det naturligtvis en helt vansinnig åtgärd eftersom den inte löser problemet. Det finns ingen substans i åtgärden, säger Ingrid Redbo, styrelseledamot i organisationen Djurskyddet till SVT.

Skrivet av: