Fredag 18 Jun
Stockholm

Arne Weise rycker ut till katternas försvar

Teveprofilen stämplar Eskil Erlandssons förslag som "omänskligt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Teveprofilen Arne Weise, som med naturprogrammet Ett med naturen bekantade sig med djurlivet, har retat upp sig på jordbruksminister Eskil Erlandsson (c). Erlandsson väckte stor uppmärksamhet när han tillsatte en utredning som ska göra det enklare att skjuta herrelösa katter.

– Det är en levande varelse för guds skull. Jag blir så himla upprörd. Vi delar ju vår jord med djuren. Det glömmer folk så gärna bort, säger Arne Weise till Expressen och menar att det är omänskligt.

För Weise är det av stor vikt att djuren inte lider när människor har ställt till det.

– Man måste gå till grunden och tala om för människor som har sommarkatt till exempel att de får avstå eller ta med katten hem, säger han till Expressen.

Eskil Erlandssons tjänstemän uppskattar att det finns runt 100 000 herrelösa katter i Sverige. När utredningen av djurlagstiftningen är klar väntas tillstånd ges för att skjuta de herrelösa katterna.

– Det tycker vi är bra, för katterna påverkar det vilda livet. Vi som håller på med vilt- och djurliv ser det som en art som inte hör hemma i faunan, som påverkar alla andra arter, säger Ulf Kallin, riksviltvårdskonsulent på Jägarnas riksförbund, till Expressen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela