Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fildelning diskuterades - utan piratpartiet

Nyheter | 04/06/2009 22:12

Mycket kackel när åtta EU-kandidater drabbade samman i den sista tevesända EU-debatten.

Ska fildelning på nätet vara tillåten? Det var den första och förmodligen största frågan när åtta EU-kandidaterna från de sju riksdagspartierna samt Junilistan drabbade samman i den sista tevesända EU-debatten. Men partiet som hittills varit mest drivande i frågan, Piratpartiet, saknades. De var inte inbjudna.

Frågan om fildelning fungerar allt som oftast som tändvätska för hätska debatter - så även i kväll. Sex av åtta kandidater vill att fildelning ska vara tillåten, om än med vissa grundregler. Det var endast kd:s Ella Bohlin och moderaternas Gunnar Hökmark som inte hoppade på fildelningståget. När centerns Lena Ek förespråkade ordning och reda på nätet så tände det till. Miljöpartiets Carl Schlyter menar att alla försök att tygla internet kommer att skapa anarki.

– Det är ni som är emot fildelning som kommer att skapa oreda. För blir det förbjudet så kommer människor att gömma sig på nätet, säger Schlyter.

Skrivet av: