Fildelning diskuterades - utan piratpartiet

Mycket kackel när åtta EU-kandidater drabbade samman i den sista tevesända EU-debatten.


Ska fildelning på nätet vara tillåten? Det var den första och förmodligen största frågan när åtta EU-kandidaterna från de sju riksdagspartierna samt Junilistan drabbade samman i den sista tevesända EU-debatten. Men partiet som hittills varit mest drivande i frågan, Piratpartiet, saknades. De var inte inbjudna.

Frågan om fildelning fungerar allt som oftast som tändvätska för hätska debatter - så även i kväll. Sex av åtta kandidater vill att fildelning ska vara tillåten, om än med vissa grundregler. Det var endast kd:s Ella Bohlin och moderaternas Gunnar Hökmark som inte hoppade på fildelningståget. När centerns Lena Ek förespråkade ordning och reda på nätet så tände det till. Miljöpartiets Carl Schlyter menar att alla försök att tygla internet kommer att skapa anarki.

– Det är ni som är emot fildelning som kommer att skapa oreda. För blir det förbjudet så kommer människor att gömma sig på nätet, säger Schlyter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.