Skugge: Därför ska ni rösta på piratpartiet

"Ge förlagsskråna en fet käftsmäll!".


Feministen Linda Skugge är den senaste författaren som hoppar på piratpartitåget mot EU. I en debattartikel berättar Skugge om sina övertygelser inför EU-valet som avslutas på söndag.

"Författare och personer med landets bästa för ögonen borde omfamna Piraterna. Författare därför att yrket i dag är ett ekonomiskt skämt. Det är en ytterst liten krets som kan leva på sitt författarskap.", skriver Skugge på Newsmill.

"Det är därför underligt när fattiga författare tror att de skulle få mer i plånboken för att man hjälper förlagen i kampen mot fildelning."

"Strindbergs tiggarbrev"

Skugge visar en uppenbar avsky för storförlag som till exempel Bonnier och jämför affärsverksamheten med feodalism.

"Fram till nu har förlagen levt mycket gott på andras skapande, giganten Strindbergs tiggarbrev till Bonnier finns bevarande, hans verk var en av grundpelarna i familjeförmögenheten. Dostojevskij tvingades skriva romaner som följetong i pressen för att hålla svälten och kronofogden borta, tror inte att hans förläggare tvingades svälta."

"Gå med arschlet först"

En framåtsträvande affärsmodell är vad som krävs för överlevandet av svenska författare och enligt Skugge är det bara piratpartiet som kan erbjuda Sverige och Europa.

"Företagare och Alliansväljare borde rösta på Piraterna därför att vi kan bara nå framgång och skapa nya jobb genom att bejaka teknikutvecklingen. Att gå med arschlet först har i alla fall mig veterligen inte varit någon väg till framgång."

På samma gång anser Skugge att man ska ge dagens styrande, de som ska stå för förändringen, en knäpp på fingrarna.

"I själva verket är det de unga fildelande grabbarna som är dagens "osynliga hand" som ger förlagsskråna en fet käftsmäll! De golvar en välgödd representant för industrisamhällets elit."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.