Fredag 12 Aug
Stockholm

Jan Guillou utmanar piratförfattarna

Efter legendaren Lars Gustafssons piratkram har Jan Guillou tröttnat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Piratförlagets författare Jan Guillou lägger sig i valrörelsen till Europaparlamentet och dumförklarar författarna som tänker rösta på piratpartiet. Linda Skugge, Lars Gustafsson och Staffan Heimerson, kollega till Guillou på Aftonbladet, har alla deklarerat sitt piratstöd.

Guillou, som drar in miljoner årligen på sina böcker, har varit en av antagonisternas uppenbara måltavlor. Som en av få litterära upphovsmän lever han gott på sina verk, till skillnad från Lars Gustafsson. Guillou stör sig på att ingen vågat bemöta Gustafssons motiv och skriver ner författarlegendaren i Aftonbladet:

"Sveriges näst mest avundsjuke författare Lars Gustafsson steg nyligen fram på den andra tidningens kultursida och proklamerade att han i dag röstar på piratpartiet. Det är sensationellt, ungefär som om imamen i Stockholms muslimska församling skulle högtidligen tillkännage att han ämnar rösta på sverigedemokraterna. För hur kan en författare vilja lägga sin röst på ett politiskt parti som förespråkar fri stöld av all litteratur på nätet?"

"För blev det bara han och andra olästa författare som bjöd ut sig gratis så skulle de snart komma att betraktas som en sorts bloggare bland 400 000 andra svenska bloggare. På så vis skulle de försvinna ur kulturlivets perspektiv och det kan jag inte tänka mig att den fåfänge Lars tänkte sig."

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.