Linda Skugge lägger ned skrivkonsten

Sveriges okrönta kommunikationsdrottning startar egen PR-byrå.


Svårplacerade Linda Skugge har tidigare antytt något om det, men det har bara varit lösa planer. Nu har hon bestämt sig för att starta PR-byrån Skugge & Co och sluta som journalist.

– Jag har stött på en stor trötthet och besvikenhet över dagens byråer. Via Vulkan har jag fått inblick i branschen och är förvånad hur fel många byråer tänker och det är ju också förklaringen till att många projekt inte lyckas och kunderna blir missnöjda. Många verkar helt sakna erfarenhet från media vilket borde vara ett krav för att få kalla sig kommunikatör, säger Linda Skugge till Dagens Media.

I våras gick hon till angrepp mot etablissemanget inom kommunikationsbranschen. Hon menade att det var ett tecken när Promedia vann Vägverkets mediebyråupphandling efter att ha lagt ett timpris på 245 kronor.

Hennes omvittnade nätverk och mediarötter kommer att vara till nytta när Skugge & Co ska kontrastera mot de andra byråerna.

– Jag ska avveckla mitt skrivande. Jag är så otroligt trött på att skriva efter nästan 20 år. Och så otroligt pigg på att byta sida och jobba med kommunikation. Äntligen är det dags för mig att bli senior och få lära andra hur de ska göra för att nå ut i medierna, både gammel- och ny-media, säger Skugge till Dagens Media.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.